CARING FOR THE PEATLANDS

Acasă         Detalii         Obiective          Situri         Rezultate         Noutăți         Contact




                                                                                                                                                                                            

31 Mai 2022: Conferința de lansare a proiectului “Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 2 a României (PeatRO3)”, București, 31 Mai 2022, sala de conferinţe a hotelului YESTERDAY (Strada Economu Cezarescu, Nr. 8, Sector 6, București).



Conferința de lansare a Proiectului Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 2 a României – PeatRO3

 

Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române, în calitate de beneficiar, a lansat marți, 31 mai 2022 proiectul Restaurarea mlaștinilor și turbăriilor degradate din regiunea Nord-Est 2 a României – PeatRO3.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea stării ecologice a ecosistemelor, reducerea efectelor negative a activităților umane și reducerea vulnerabilității la impactul schimbărilor climatice prin restaurarea a 7 zone umede/turbării totalizând o suprafață de 81,73 ha din regiunea Nord-Est 2 a României (județele Suceava și Maramureș).

În cadrul Conferinței de lansare, printre subiectele abordate, au fost prezentate activitățile de restaurare propuse în cadrul proiectului, dar și modul în care se va monitoriza eficiența acestor intervenții folosind indicatori specifici. De asemenea, s-a discutat despre importanța conservării ex-situ a unor specii de plante specifice habitatelor de turbărie, necesitatea educației ecologice în turbării și a activităților de instruire verde pentru dezvoltarea economică a comunităților locale, dar și promovarea mlaștinilor și turbăriilor restaurate pentru ecoturism.

Bugetul proiectului este în valoare de 2.495.481 lei și este finanţat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) și susținut în cadrul Programului RO Mediu – ”Mediu, Adaptare la Schimbările Climatice și Ecosisteme” operat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Proiectul se derulează pe o perioadă de 27 luni, termenul de finalizare fiind februarie 2024.

La eveniment au participat Acad. Dumitru Murariu, directorul al Institutului de Biologie București, reprezentanți ai Direcției de Accesare Fonduri Externe din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, alături de membrii echipei de implementare a promotorului de proiect.

Detalii suplimentare puteți obține de la beneficiarul proiectului - Institutul de Biologie Bucureşti al Academiei Române, https://www.ibiol.ro/peatro3/index.html, persoana de contact: Dr. Ştefănuţ Sorin – Manager de proiect (e-mail: sorin.stefanut@ibiol.ro)