OBIECTIVELE PROIECTULUI (1) Caracterizarea compozitiei uleiului de armurariu si separarea acizilor grasi omega 6/9 din uleiul extras la rece;
(2) Producerea lipazei active la
temperaturi scazute din microorganisme criofile catalizator pentru
esterificare/ transesterificare silibin A/B;
(3) Extractia silimarinei din reziduul vegetal obtinut in urma producerii
uleiului de armurariu;
(4) Producerea si caracterizarea silybin-esterilor;
(5) Producerea si caracterizarea uleiului de armurariu imbogatit cu derivate
de silimarina (silybin-esteri).
ACTIVITĂȚI
Etapa I (2020)
1.1
Analiza compozitiei de acizi grasi a uleiului de armurariu presat la rece -
UB
1.2 Evaluarea activitatii
antioxidante a uleiului de armurariu - IBB
1.3 Caracterizarea proprietatilor biofizice ale uleiului de armurariu - UB
1.4 Caracterizarea functionala a lipazelor microbiene active la temperaturi
scazute IBB
1.5 Managementul proiectului IBB, UB
ACTIVITĂȚI
Etapa II (2021)
2.1
Obtinerea fractiilor de acizi grasi din ulei de armurariu UB
2.2 Clonarea, expresia si purificarea lipazei microbiene active la
temperaturi scazute IBB
2.3 Caracterizarea functionala a enzimei recombinante in solutie
- IBB, UB
2.4 Obtinerea si caracterizarea preparatelor enzimatice imobilizate pe
particule magnetice IBB, UB
2.5 Extractia silimarinei si separarea silibinei din srotul de ulei de
armurariu preset la rece UB
2.6 Optimizarea reactiei de transesterificare a silibinei utilizand lipaza
UB, IBB
2.7 Managementul proiectului si diseminarea rezultatelor IBB, UB
ACTIVITĂȚI
Etapa III (2022)
3.1
Validarea procesului de transesterificare pe baza lipazei imobilizate UB,
IBB
3.2 Producerea de batch-uri de esteri de silibina UB, IBB
3.3 Caracterizarea fizico-chimica si a proprietatilor biologice ale
derivatilor de silibina UB, IBB
3.4 Caracterizarea fizico-chimica si enzimatica a uleiului de armurariu
imbogatit UB, IBB
3.5 Obtinerea de batch-uri de ulei de armurariu imbogatit IBB, UB
3.6 Managementul proiectului, exploatarea si diseminarea rezultatelor IBB,
UB
|
|
||||
|
||||
|